NIS od ovog četvrtka isplaćuje dividende građanima i akcionarima

23. avgust 2023 – Akcionarima Naftne industrije Srbije (NIS) će sutra, u četvrtak 24. avgusta, biti isplaćena dividenda od bruto 143,29 dinara po akciji, odnosno 121,8 dinara neto, u skladu sa odlukom Skupštine akcionara NIS-a o raspodeli dobiti za 2022. godinu.

Dividenda se isplaćuje akcionarima koji su na dan 19. jun 2023. godine bili upisani kao zakoniti imaoci akcija NIS-a u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti, a dan obračuna za isplatu dividende je 23. avgust.

Akcionari koji su dobili po pet akcija NIS-a kao građani iznos dividende mogu da podignu sa novčanog računa koji su naveli prilikom prijavljivanja za besplatne akcije, a o eventualnim promenama u vezi sa prijavljenim računom potrebno je obavestiti Banku Poštanska štedionica.

Ukoliko je akcionar prijavio račun otvoren u Banci Poštanska štedionica, iznos dividende može podići na šalterima Pošte uz ličnu kartu.

Akcionarima koji imaju aktivan račun finansijskih instrumenata, dividenda će biti isplaćena na novčani račun koji koriste za trgovanje akcijama.

U slučaju da dividenda nije uplaćena na novčani račun akcionara u roku od 15 radnih dana od dana isplate dividende, akcionar može dividendu podići lično na šalteru OTP banke Srbija uz ličnu kartu.

Akcionarima JAD „Gasprom Njeft“ i JAD „Gasprom“ isplata pripadajuće dividende izvršiće se direktnom uplatom sa računa NIS a.d. Novi Sad, a akcionaru Republici Srbiji direktnom uplatom sa računa NIS-a u budžet.

Svim ostalim akcionarima isplata pripadajuće dividende izvršiće se preko Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti.

Akcionari koji su akcije dobili kao zaposleni ili bivši zaposleni, a koji nisu do dana dividende otvorili račun finansijskih instrumenata iznos dividende će moći da podignu lično na šalteru OTP banke Srbija uz ličnu kartu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!